Kjendiz.no

Kjendiz

Barnevernsoffer ble bok-kjendis

(KJENDIZ): Alenemoren Liss-Merethe Hermansen fra Alta ønsket at barnet skulle få mer hjelp på skolen. Da svarte barnevernet i Alta med å ta fra henne barnet og stemple henne som mentalt uskikket som mor. Det var begynnelsen på et flere års helvete for barnet og henne. Nå har hun blitt kjendis.

Published

on

Liss-Merethe Hermansen

Nå er hun forfatter av boken “Merket” som handler om at både hun og hennes barn mener seg merket for livet etter behandlingen av barnevernet.

Skandalen fikk omtale i Altaposten, gikk viralt på sosiale medier og ble til en bok som ble utgitt rett før årsskiftet. Også den ferske boken har fått omtale i media.

– Jeg la ut min historie på Facebook i mai 2020, og i dag har jeg blitt kontaktet av flere tusen mennesker, saken er delt flere tusen ganger og i tillegg har jeg fått mange gode tilbakemeldinger fra kjente og ukjente, sier Liss-Merethe Hermansen til Kjendiz.no.

Sønnen var 14 år da han ble hentet i et akuttvedtak 13. november 2017. Moren fikk sønnen hjem desember 2019, da var han 16,5 år.

– Statsforvalteren er fremdeles ikke interessert i å gå inn i saken og har gang på gang henvist meg til Sivilombudsmannen som nylig mente at saken er foreldet. Jeg har klaget på dette vedtaket fra jeg begynte å lese om Barneloven og Barnevernsloven. Det er mange brudd i saken. Og den ble aldri undersøkt. De gikk til angrep på meg og mitt utseende, som er svært grovt. I boka “Merket” – en sann historie, forteller jeg åpent om det jeg har opplevd, sier Liss-Merethe.

Selv om moren har fått barnet tilbake er hun langt på vei ferdig med saken. Hun har ikke fått noen beklagelse eller tilbud om erstatning etter det hun mener er krenkelser av henne og hennes barns rettigheter.

– Kommunen bør dømmes til å betale erstatning og saksomkostningene jeg har hatt i denne saken, samt tapt inntekt fordi jeg pr. i dag ikke er i jobb etter den behandlingen jeg har fått av kommunen, sier Liss-Merethe.

Nå skal moren ha sendt inn krav om erstatning til tingretten.

Lik Kjendiz.no på Facebook!

Copyright © 2022 | Extraavisen.no | Ansvarlig redaktør: Daniel DeNiazi | Nettredaktør: Martin Ravndal | Eies av DeNiazi Media (org.nr: 929 218 906)