Kjendiz.no

TV-serier

Får juling i ny sesong av Kjendis-VM

Bryting, friidrett og turn står på programmet når en ny gruppe med kjente profiler prøver seg i Kjendis-VM.

Published

on

Lagleder Ida Nysæter Rasch (t.v.) og komiker Marlene Stavrum prøver seg i bryting i første episode. Foto: Helene Mariussen/NRK

Onsdag 10. august er det premiere på den nye sesongen i NRK TV. I sesong fire konkurrerer kjendiser for første gang i sommeridretter. Her får deltakerne blant annet prøve seg i bryting, der landslagstrener Fritz Aanes, kjent fra «Hodet i klemme», er mentor. Det ble et tøft møte for de ferske utøverne.

– Det var helt grusomt. Jeg trodde at dette var min type idrett, men jeg fikk helt sjokk over hvor god kondisjon du må ha for å bryte. Jeg var helt ødelagt i flere dager etterpå og kunne ikke bevege meg i senga. Jeg var helt gul og blå, forteller Martha Leivestad, kjent fra VGTV og tidligere «4ETG»-profil på NRK.

Landslagstreneren var overrasket over nivået på deltakerne.

– Jeg synes at alle hadde talent for bryting. Martha var som en russisk «matrjosjka» på brytematta, sier Fritz Aanes.

Flere kjente profiler i aksjon

Det er 19 deltakere med i sommerens sesong, pluss laglederne. Blant utøverne finner vi Anne Rimmen, Marius Skjelbæk, Hallgeir Kvadsheim, Kristin Gjelsvik, Lise Finckenhagen og Kåre Magnus Bergh. Hele listen står nederst i denne artikkelen.

I tillegg til bryting står friidrett og turn på programmet. Artisten Ulrikke Brandstorp var blant dem som fikk prøve seg på friidrettsbanen.

– Jeg lo så mye under hele opptaksdagen. Jeg vet vel ikke om det var en gjeng med idrettsstjerner, men det var utrolig gøy. Jeg er rimelig sikker på at det blir veldig moro for folk å se på dette, forteller Brandstorp.

Ida og Emil er lagledere

To nye kjendislag konkurrerer mot hverandre i hver episode. Som tidligere er det NRK Sportens Ida Nysæter Rasch og Emil Gukild som er lagledere for hvert sitt lag.

– Bryting er det klart mest krevende jeg har prøvd gjennom fire sesonger med Kjendis-VM. Det var flere ganger hvor jeg vurderte å si til produksjonen at vi måtte roe ned for at deltakerne skulle overleve, men landslagstrener Fritz Aanes tror jeg ikke kan roes ned. Det ble en av de tyngste dagene i mitt liv med blod, svette og tårer, sier Emil Gukild.

– Kjendis-VM er alltid utrolig gøy, og jeg hadde vondt i magen i flere dager etter utallige latterkramper. Det viste seg jo at det meste var veldig mye vanskeligere enn det ser ut som. Jeg trodde at jeg skulle være litt bedre i friidrettsøvelsene. Jeg ble skuffa over egne prestasjoner og min egen vinnerskalle, sier Ida Nysæter Rasch.

Fire episoder i august

Den fjerde sesongen består av fire episoder. De to første publiseres i NRK TV onsdag 10. august, mens de to siste blir tilgjengelige henholdsvis tirsdag 16. og onsdag 17. august. Programmet legges ut i forbindelse med EM-uka på NRK. Kjendis-VM vil også bli sendt på NRK1 og som kortvideoer på nrk.no.

Slik blir den nye sesongen

Episode 1: Bryting
NRK TV: Onsdag 10. august
NRK1: Mandag 15. august kl. 22.30

Deltakere:
Martha Leivestad
Marlene Stavrum
Dennis Siva Lie
Marius Skjelbæk

Episode 2: Friidrett
NRK TV: Onsdag 10. august
NRK1: Onsdag 10. august kl. 22.00

Deltakere:
Vegard Harm
Kristin Gjelsvik
Randulle
Christer Rødseth
Lise Finckenhagen
Ulrikke Brandstorp
Hallgeir Kvadsheim

Øvelser: Spydkast, høyde og 400 m stafett med hinder

Episode 3: Friidrett
NRK TV: Tirsdag 16. august
NRK1: Tirsdag 16. august kl. 22.30

Deltakere:
Anne Rimmen
Lydia Gieselmann
Dennis Vareide
Jonas Lihaug Fredriksen

Øvelser: Diskos, tresteg og 1200 m kappgang

Episode 4: Turn
NRK TV: Onsdag 17. august
NRK1: Onsdag 17. august kl. 22.30

Deltakere:
Sofie Frøysaa
Chris Omdahl
Kåre Magnus Bergh
Andreas Wahl

Øvelser: Hopp, frittstående og bom + bøylehest

Lik Kjendiz.no på Facebook!

Copyright © 2022 | Extraavisen.no | Ansvarlig redaktør: Daniel DeNiazi | Nettredaktør: Martin Ravndal | Eies av DeNiazi Media (org.nr: 929 218 906)