Kjendiz.no

Musikk

Mokri ute med andrealbumet “Heart Change”

Published

on

mokri

1.april slippes endelig “Heart Change” av Mokri. Som singlene har hintet mot så er dette en massiv, kompleks og variert utgivelse, som viser bandet I all sin prakt og fra alle vinkler.

Få band i Norge kan sammenlignes med Mokris imponerende grep om et så stort lydbilde, som likevel er så vakkert sydd sammen og tilgjengeliggjort på en så smart måte til et helhetlig album som slår ned bredt.

Albumet suger oss inn med hypnotiske og psykedeliske “Open Up Your Heart” før vi dras inn i mer intens alternativ psych rock på “I Dream the World” og “Burning”. Og når man tror man vet hva som kommer videre så kastes man ut i kosmos når albumet bretter seg ut med store eksperimentelle og instrumentelle partier, hvor de leker med psykedelisk doom, jazz og post rock-elementer, som knytter det fint sammen med debutalbumet. Også starter andresiden med den vakre og storslåtte “Don’t Wake Me Up”. Bandet bytter sømløst mellom det massive, det bråkete, fengende og vakre gjennom hele utgivelsen.

Nesten fire år har gått siden Mokri slapp debutalbumet “TOTAL LOVE”. Fire år med stadig nye lyttere som har bitt seg merke i bandet, og fire år med videreutvikling av det etter hvert sterkt gjenkjennelige soundet – bearbeidet på scenen og inn i studio. Et sted på veien ble vokalist Christine Marvel Engebretsen et fast medlem etter å ha bidratt både live og i studio i en årrekke. En helt naturlig utvikling om du har hatt æren av å oppleve bandet live.

De instrumentelle partiene og det eksperimentelle lydlandskapet er fortsatt tilstede – og gjerne enda mer massive enn før. Men på albumet som helhet har vokalen fått rom til å påvirke lydbildet. Noe som har ført til en imponerende rekke psykedeliske støyrock-låter som blander seg elegant inn med de store, dronete synthene og de mer eksperimentelle sidene av Mokri.

”Heart Change” slippes 1. april på limitert farget LP, LP, CD og digitalt.

Copyright © 2022 | Extraavisen.no | Ansvarlig redaktør: Daniel DeNiazi | Nettredaktør: Martin Ravndal | Eies av DeNiazi Media (org.nr: 929 218 906)