Kjendiz.no

Musikk

Ny singel fra en ny Sundstølsk verden

Nå er det duket for noe ganske annerledes. The Studio Intim Sessions, Volum 1, Sundstøls femte soloalbum, har stukket en tur på egen hånd, bort fra det nordic noir- filmatiske og sjangeroverskridende lydlandskapet vi kjenner til, og havnet sør for Kattegat et sted. Som en herlig forsmak på hva lytteren har i vente, kommer singelen Dogg 05. august.

Published

on

Geir Sundstøl. Foto: Raymond Mosken

Geir Sundstøl – “Dogg” – Singelrelease 05.08.2022

Hør “Dogg” her

«Jeg pleier noen ganger å ha med en coverlåt på platene mine. Denne gangen forsøkte jeg å spille inn Ornette Colemann’s Lonely Woman. Det fikk jeg ikke til. Jeg laget denne isteden. Slektskapet er kanskje ikke åpenbart. Daniel Sandén Warg bidrar med feler og munnharpe.» – Geir Sundstøl.

Med singelen Dogg beviser Sundstøl nok en gang sin musikalske allsidighet og evne til å skape det uforutsigbare. Sundstøl er som kjent en lidenskapelig instrumentsamler, og trakterer også her et imponerende utvalg instrumenter som Minimoog, bassgitar, orgel, celeste, mandolin for å nevne noen. I tillegg har han med seg Daniel Sandén Warg på drivende munnharpe og fele akkompagnert av Erland Dahlens groovy reggae-beats.

I september kommer albumet som tar oss med inn i en ny Sundstølsk verden, en plate som ble til over en to-måneders periode vinteren 2021. Her trommet han sammen en gjeng musikere fra flere musikalske leirer til onsdagstreff i studioet. De skrev og spilte inn én låt hver gang. Maria Due, Lars Horntveth, Håkon Brunborg, Jarle Bernhoft og Hans Hulbækmo har han aldri spilt med før, mens Daniel Sandén Warg, Nikolai Hængsle, Erland Dahlen og Audun Erlien er gamle kjente som heldigvis spiller opp, gjentatte ganger.

Geir Sundstøl har tidligere gjort seg bemerket som særdeles aktiv og innovativ studiomusiker på flere hundre norske og utenlandske album, og som turnerende krydderartist med mangfoldige folkekjære artister og band. I 2015 kom Furulund, strengemesterens første egenkomponerte fullengder, og deretter spratt Langen Ro, Spellemannvinner Brødløs og St.Hanshaugen Steel opp av Sundstøls tryllekoffert.

Last ned WAV og pressekit

Daniel Sandén Warg: feler og munnharpe
Erland Dahlen: perkusjon
Geir Sundstøl: Shankar-gitar, bassgitar, Korg Rythm55, munnspill, Minimoog, mandolin, pedal steel, celeste, cümbüs, perkusjon og orgel

Singelrelease: 05.08.2022
Artist: Geir Sundstøl
Tittel: Dogg
Plateselskap: HUBRO
ISRC: NOFGH2253021

Lik Kjendiz.no på Facebook!

Copyright © 2022 | Extraavisen.no | Ansvarlig redaktør: Daniel DeNiazi | Nettredaktør: Martin Ravndal | Eies av DeNiazi Media (org.nr: 929 218 906)